26 november 2006

fire uker til juleaften....

Hei på dere,
Helgen i Bergen går mot slutten. Det er allerede søndag ettermiddag, og snart i ferd med å mørkne. Jeg har rettet ferdig gografiprøvene jeg hadde med meg, og begynner nå å glede meg til PJ kommer hjem fra lesesalen, hvor han av soleklare grunner (eksamen i metode i morgen) har tilbrakt store deler av helgen. Jeg har vært ute på en liten tur i gatene, og kom over en søndagsåpen internasjonal matbutikk, noe som betyr at middagen kan komme til å bli ganske spennende i dag, hurra. Hadde egentlig tenkt å gå tur på Fløien, men slo det fra meg av ulike grunner: a) det eneste fottøyet jeg har med meg er høyhælte støveletter og b) det kan ikke utelukkes at det begynner å regne snart.

Livet på Storhaug er flotters. Jeg koser meg i min lille hule. Jeg begynner å komme litt mer i orden nå. "Kontoret" er nesten ferdig. Vi har fått opp en spesialtilpasset skrivebordsplate og hyller, og mangler bare noen planter og en leselampe. Jeg har også hengt opp noen bilder og fått ordnet ferdig gangen. Nå knytter det seg stor spenning til sofaen, som etter avtalen skal ankomme den 1. desember, og møblene som PJ skal hente i Sverige en gang før jul. Han har arvet en del av sin litt eksentriske (biologiske) morfar som endte sine dager i en gedigen villa på den spanske solkysten, og vi lurer fælt på om det er brukbart. Det dreier seg om et spisebord "i flott ek", samt et salongbord. Jeg er ikke trist over å måtte kaste ut kjøkkenmøblementet i furu som jeg har brukt frem til nå.

Jeg fatter ikke hvor det har blitt av høsten. Det at tiden går fort er vel noe man gjentar til stadighet, men i år har den faktisk gått enda fortere enn normalt. Jeg tror det må ha noe med min utstrakte reiseaktvitet å gjøre. Når månedene stadigvekk blir oppstykket av helgeturer 200 km nordover, kan nok dette medføre at tiden føles kortere. Min skepsis i forhold til det å flytte til Stavanger og den milde angsten for en høst i en slags ensomhet har heldigvis slått feil. Jeg trives veldig godt, og føler på alle måter at jeg har kommet til det rette stedet.

På fredag kveld da vi satt hos Marianne og Kevin hvor vi atter drakk øl og snakket om de samme gamle ting, fikk jeg en svært overraskende melding fra min eldre søster: "Øyvind har fridd. Jeg sa ja". Hun skal altså gifte seg! Veldig koselig, Jeg er spent på å møte denne Øyvind. De har vært sammen i under ett år, og jeg har ikke truffet ham ennå. Resten av familien har det, og synes han er storveis. Han skal feire jul med oss i år, så vi får forhåpentligvis tid til å bli litt bedre kjent før bryllupet.

Koz og klemz,
MaryH

1 kommentar:

Trylle sa...

Jajamennsan! Du ma hilse masse og gratulere til Ellen. Personlig sitter jeg og mygler pa jobb, er egentlig syk men folte det hadde vaert for mistenkelig hvis K og jeg sykemelder oss samtidig... Nattskift og hoven hals er ikke lik sant!!